Werkwijze Tessa Gottschal

Werkwijze Tessa Gottschal

Als u bij me komt met uw klacht of hulpvraag bekijk ik deze vanuit meerdere invalshoeken.

Belangrijke vragen daarbij zijn:

 • Hoe kijkt de reguliere psychologie naar uw vraag?
 • Wat zegt de oosterse, de chakra-psychologie erover?
 • Wat is uw constitutie?
 • Welke informatie uit het klachtenregistratieformulier en uit uw eigen verhaal geven relevante gegevens om u goed te kunnen helpen?

Samen met u kijk ik:

 • Welke aanpak het beste bij u past.
 • Welke mogelijkheden u het meeste aanspreken. We bespreken de voor- en nadelen van elke mogelijkheid.

Globaal komt mijn werkwijze op vier punten neer:

 1. Het versterken van uw goede kwaliteiten;
 2. Het aansterken van zwakkere eigenschappen;
 3. De aandacht vestigen op evenwicht verstorende gedragingen en/of leefwijze;
 4. Het aanleren van gunstigere handelwijzen en/of gewoonten.

Mijn specialiteit 

Zo’n 35 jaar combineer ik nu westerse en oosterse psychologie. In de praktijk en in trainingen. Voorop staat het leren hoe deze twee psychologische richtingen sámen sneller tot inzicht en verandering leiden. Vaak weet men onvoldoende dat psychische energie (uw gedachten, gevoelens e.d.) lichamelijke en emotionele symptomen geven.

U kunt bijvoorbeeld na contacten met anderen hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, snoeplust e.d. overhouden.

 

Lees meer over mij op mijn site www.gottschalmeditaties.nl

Zogenaamd uit het niets kunt u na een gesprek met iemand anders somber, onrustig, ontevreden of onzeker zijn. Dat kan doordat u niet gemerkt heeft hoe psychische patronen en psychische energie van uzelf en de ander zich met elkaar gemengd hebben. De vonk is zogezegd overgeslagen. Alleen is dit een vonk waar u niet op zat te wachten!

Met minder afweer, meer vreugde.

Bij mij kunt u leren hoe u zo’n ongewenste vermenging opspoort. Heel nuchter, bijvoorbeeld aan de hand van:

 • Een mentale checklist;
 • Speciale gedragskenmerken;
 • Speciale technieken om u te bevrijden van psychische energie die niet van u is: technieken die weinig tijd kosten, vijf tot hooguit tien minuten.

De voordelen hiervan zijn dat uw klacht eerder helder worden, de oplossingen sneller komen en ze worden makkelijker bereikt.

Bent u bij mij aan het goede adres?

Zodra het volgende u aanspreekt, komen we vast samen tot een goede oplossing.

 1. U wilt uw klacht vanuit een breed perspectief onderzoeken. Een waarbij er oog is voor lichamelijke én geestelijke componenten, regulier en additief. U wilt weten wat uw aandeel is en wat u kunt doen om nóg meer uit uw leven te halen.

 2. Educatie en het aanleren van nieuwe vaardigheden is een wezenlijk onderdeel in mijn therapie. U krijgt veel uitleg. Over psychologische processen, over de chakra’s, hoe energie uitwerking op uw gemoed kan hebben, het belang van uw constitutie hierbij etc.

 3. Van net zo groot belang zijn de oefeningen die u thuis kunt doen. Soms zijn dat leesadviezen. Soms methodes om bij te houden waar u hinder van heeft of wanneer. Soms zijn het ontspanningsoefeningen of oefeningen om te leren uw chakra’s stabieler te laten functioneren, of om uw aura schoon te maken. Als het dagelijkse oefeningen zijn wordt van uw verwacht daar elke dag zo’n 10 tot 15 minuten voor uit te trekken.

  Uw vooruitgang hangt er dan vanaf hoe vaak u deze oefeningen doet.

 4. De afspraken zijn om de 2 tot 3 weken. Zodra het kan wordt deze periode vergroot naar een maandelijkse ontmoeting. Uw zelfredzaamheid is zo groot dat u met gemak de tussenliggende periode alleen doorkomt. ‘Nood-consulten’ komen weinig voor. De praktijk is niet ingericht op crisismanagement of avondbegeleiding. Wel kunt u tussentijds kort telefonisch of per email overleggen.

Privacy Gottswaal

Tijdens de behandeling gaat Gottswaal zorgvuldig met de gegevens uit je gezondheidsdossier om. Soms is het voor de behandeling nodig, dat Gottswaal informatie uitwisselen met je behandelend arts of andere gezondheidsprofessional. Hiervoor vraagt Gottswaal altijd vooraf je toestemming. Gottswaal hanteert in de praktijk de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Je dossier wordt tot 15 jaar na beëindiging van de behandeling bewaard en daarna vernietigd. Je kunt Gottswaal eventueel schriftelijk vragen tegen vergoeding van de onkosten een kopie van het dossier toe te sturen.

Klachten

Als je het niet eens bent met de manier waarop Gottswaal met je is omgegaan, bespreek dit dan zo spoedig mogelijk met ons.

Wilt u nog meer van en over mij weten?

U leest hier meer over mijn achtergrond. Voor mijn boeken, zie de publicatielijst. Ook kunt het gezondheidsnieuws volgen op www.natuurdietisten.nl, die door Gottswaal is opgericht en waar u veel publicaties van mijn hand kunt vinden. Meer over mijn visie over de lever en meditaties vindt u op www.energieherstelplan.nl .Cursussen, workshops, lezingen en seminars vindt u in deze Agenda. Voor meer informatie over mijn meditatie cd’s zie www.gottschalmeditaties.nl

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen