Boeken van Gottswaal

Gottswaal boeken, meditatie cd’s en E-books

U kunt onze boeken en meditatie cd’s bestellen bij Bol.com.

De boeken die Bol.com niet in voorraad heeft kunt u bestellen bij onze Gottswaal-praktijk per email; info@gottswaal.nl.

Zie ook onze meditatie-site: www.gottschalmeditaties.nl.

Bestelkosten voor Nederland & Buitenland bij rechtstreekse bestelling per mail bij de Gottswaal-praktijk via info@gottswaal.nl.

Bestelkosten voor Nederland & Belgie

Nederland & Buitenland Uw bestelkosten variëren naar gelang de hoogte van uw bestelling. Na uw bestelling ontvangt u per mail een overzicht hiervan. U kunt natuurlijk altijd bij uw eigen boekhandel bestellen. U kunt ook rechtstreeks bij www.bol.com bestellen.

Boeken alleen te koop bij de Gottswaal-praktijk

Wil ik wat ik voel (nog 12 ex. te koop)

Door de huidige snelle ontwikkelingen in de maatschappij komen twee levensgebieden sterk onder druk te staan. Dat zijn het gebied van de ontwikkeling van het gevoelsleven en van de intellectuele vermogens, met daaraan gekoppeld die van de wil. In termen van de chakra-psychologie zijn dit de gebieden van het tweede en derde chakra.

Praktisch en grondig wordt vanuit de chakra-psychologie inzicht geboden in de diverse kwaliteiten van deze twee chakra’s en dan vooral hoe deze zich in het dagelijkse leven manifesteren. Van het tweede chakra worden de volgende kwaliteiten toegelicht: voelen, kiezen, streven naar perfectie, dualiteitsgevoelens, flexibiliteit, meevoelendheid, bevestigingsbehoefte, man/vrouw-beleving, vruchtbaarheid, oprechtheid en rechtstreeksheid. Van het derde chakra: fysieke en emotionele vertering, het vermogen tot vormgeving, zoute en zoete hypoglycaemie-achtergronden, energiebenutting, wilskracht, machtsbeleving en machtsbehoefte, motivatie, intelligentie, lager en hoger ego en identificatie. Aan de hand van vragen en oefeningen bestaat de mogelijkheid te toetsen welke kwaliteiten van het tweede en derde chakra men beheerst c.q. training nodig hebben.

Uitvoerig wordt ingegaan op het fenomeen `weerstand’ en diverse afweermechanismen. Een weerstand wordt actief zodra iemand geconfronteerd wordt met een gevoel of gedachte, die hij liever niet wil hebben. Op heldere wijze wordt dit uitgelegd zodat iemand zelf aan de slag kan. Gewapend met een arsenaal aan tips en ideeën, leert de lezer vier technieken om zelfkennis te vergroten, emotionele valkuilen te vermijden en/of te herkennen.

Bijzondere aandacht is er voor angst en de grote gevolgen daarvan voor het tweede en derde chakra. Angst – hoe dan ook ontstaan – beperkt sterk het stromen van de energie in deze chakra’s. Daardoor kunnen o.a. terugslaglussen ontstaan. Dit is een energetische koppeling, waarbij de energiestroom van een chakra een onjuiste koppeling maakt met een ander chakra. Het gevolg daarvan is dat het moeilijk is om te voelen wat het is dat jij voelt en denkt. Anders gezegd: het verlaagt het zelfvertrouwen en beperkt je kansen.

Het uiteindelijke doel is: meer zelfkennis. Meer positieve zelfkennis vergroot het innerlijke gevoelsleven. Dit geeft gevoelens van acceptatie en innerlijke tevredenheid. Een tevredenheid die tot meer innerlijke rust leidt en rust leidt weer tot een betere energiebenutting.

Bij dit boek kunt u ook gebruik maken van 4 meditatie cd’s uit een reeks van 11 namelijk; Emoties & Gevoel, Emotionele souplesse, Neutraliteit en Aura’s & Chakra’s. Het zijn speciale psychologische meditaties ontwikkeld en ingesproken door Tessa Gottschal. De beschrijving en handleidingen ziet u elders op deze webshop staan.

Prijs: € 18,00

Bestel via  info@gottswaal.nl

Migraine & Hoofdpijn – uitverkocht

Migraine en hoofdpijn is een nare klacht waar veel mensen regelmatig last van hebben. Gelukkig zijn er naast de bekende pijnstillers veel andere keuzes. Tessa Gottschal en Marijke de Waal Malefijt, schrijfsters van meerdere gezondheidsboeken, geven in een korte inleiding het verschil aan tussen de diverse vormen van hoofdpijn en migraine. Daarna geven ze aandacht aan de verschillende oorzaken ervan. Gevolgd door een uniek vragensysteem waarmee je merkt welke oorzaak/oorzaken er speelt/spelen.
Veel oorzaken worden vanuit een nieuwe oogpunt beschreven. Zoals hoofdpijn en migraine ontstaan door leverproblematiek, vaatproblemen, een overbelast zenuwstelsel, hormonale disbalans, ontstekingen, stofwisselings- en spijsverteringsproblemen (inclusief diverse soorten voedselreacties), vergiftigingen, psychische factoren en nog vele andere oorzaken.

Ze geven diverse suggesties, waaronder voedingsadviezen gericht op het herstel van de hierboven genoemde oorzaken. Deze voedingsadviezen zijn gestaafd door de ruim 35 jaar lange ervaring in hun natuurgeneeskundige praktijk. Daarnaast geven ze suggesties voor vitaminen- en mineralen suppletie, kruiden, gemmotherapie (een bijzonder effectieve therapie, gemaakt uit de knoppen van planten en struiken) en een nieuwe methode om diverse leverfuncties te herstellen en het darm ecosysteem in balans te brengen.

De mentale en psychische kant van migraine en hoofdpijn blijft niet onbeschreven. Je leest waar psychische energie het lichaam binnenkomt, hoe dat ervaren wordt, het tot gezondheid leidt of juist tot lichamelijke en/of emotionele klachten. De kennis uit dit boek wordt ondersteund door aparte meditatie cd’s. Deze speciaal ontwikkelde meditatiereeks geven energie, innerlijke rust, mentale veerkracht, ook versterken ze de immuniteit en stimuleren ze tot verandering.

Beide schrijfsters combineren in dit boek hun meervoudige therapeutische aanpak en vooral hun praktische werkwijze. Ze hebben al veel mensen kunnen helpen grip te krijgen op hun migraine en hoofdpijn.

Prijs: € 15,35

Ik begrijp (n)iets van je

Ieder heeft zijn eigen unieke manier om iets te zeggen. Welke consequenties dit heeft in het contact met anderen, hoe en op welke momenten communicatiestoornissen optreden worden treffend in dit boek weergegeven.

De bekende conflicten zoals langs elkaar heenpraten, dubbele boodschappen en polarisatie worden geestig beschreven en gelardeerd met veel praktijkvoorbeelden.
Dit vergroot de herkenbaarheid en maakt dat u zich snel thuis voelt in deze overzichtelijke manier van communicatie-verbetering.

De psychologische processen worden aan de hand van de vier-elementenleer (aarde, water, vuur en lucht) uitgelegd. Door een uitgebreide vragenlijst komt u erachter welk element bij iemand overheerst en wat dit voor gevolgen heeft in gesprekken. Veel suggesties worden aangereikt om het onderlinge contact te verbeteren.
Als bijlage wordt een stuk communicatieleer uit de astrologie besproken en de werkingen daarvan in gezinnen.

Een uitvoerige beschrijving van de vier benaderingswijzen zorgen ervoor dat u aan het eind van het boek iets gaat begrijpen van de ander! 

Prijs: € 6,99

Bestel via  info@gottswaal.nl

Psychisch sterker door mediteren

Het is een mooie ontwikkeling, dat mediteren zijn geitenwollen sokken imago verliest. Niet alleen omdat steeds meer mensen mediteren en zelf de gunstige effecten ervan merken. Wetenschappelijk verschijnen steeds meer bewijzen van de lichamelijke en psychische verbeteringen, die mediteren geeft.

Toch, als je begint met mediteren en zelfs als je al meer ervaring hebt, zijn er veel vragen die opkomen. De meditatie cd’s die Tessa Gottschal heeft ontwikkeld, zijn speciaal gericht op het creëren van psychologische effecten. Zoals ze het zelf zegt: “Ontspanning, een van de sterkst opvallende kenmerken, die je door meditatie krijgt, is natuurlijk heel plezierig. Voor velen een hoofdreden om het te willen leren. Toch, binnen alle meditatie-mogelijkheden die er zijn, gaat mijn interesse uit naar het op gang brengen van psychologische veranderingen.”
In dit boek behandelt Tessa allerlei vragen en ervaringen, die tijdens het mediteren met haar cd’s naar boven kunnen komen.

De meditatie cd’s gaan gepaard met een

uitgebreide handleiding (download). Daaruit valt duidelijk te lezen welke cd’s als psychologische kuur kunnen worden gebruikt. Welke cd-combinaties gemaakt kunnen worden. Ook voor wie alleen ontspanning zoekt, is er volop keuze. Van een uitgebreide ontspannende oefening tot korte meditatieve ‘power-naps’.

De cd-reeks sluit aan op het boek ‘Ik voel (n)iets voor verandering’ Ook hier komt de combinatie terug van psychologische en energetische ondersteuning en ontwikkeling van jezelf.

 

Prijs: € 11,85

Bestel via  info@gottswaal.nl

Boeken en E-books te bestellen bij Bol.com!

Meditatie cd’s te bestellen bij Bol.com!

Nieuwste boek Tessa Gottschal: Honden Kwalen en Ongelukken

Iedere hondenbezitter maakt het vroeg of laat mee: kwalen en ongelukjes met je hond. Met wat pech gebeurt dit uitgerekend na werktijd, of in het weekend. Daardoor ga je niet zo snel naar de dierenarts. Maar, met een beetje geluk, hoef je er niet naar toe.

Natuurlijk wil je wel je hond bijstaan. In dit boek lees je in welke problemen Beagle Hotch belandt en hoe Tessa dit oplost. Je leest hoe lang de zoektocht van Alfons is met zijn teckel Quno. En hoe gelukkig hij is met alle verbeteringen.

Met een kleine huisapotheek voor je hond kom je al een heel eind. Gecombineerd met een goed waarnemingsvermogen en oplossingsgericht denken is vaak de gang naar de dierenarts niet nodig. En, als dit wel nodig is, zijn er veel alternatieven die je kunt inzetten voor (sneller) herstel.
Vooral in de complementaire geneeskunde zoals voedingssupplementen, homeopathie, gemmotherapie en dergelijke zijn veel middelen te vinden. Middelen, die goed samengaan met reguliere medicijnen.

Het boek combineert herkenbare gebeurtenissen met praktische oplossingen en sprekende kleurenfoto’s. Het is geschreven voor de gewone hondenbezitter, die geen of weinig medische kennis heeft en toch veilig en adequaat z’n hond wil bijstaan.

Lees hier het inkijkexemplaar.

Prijs: € 7,99

Ebook
ISBN/EAN 978-90-71878-24-4

 

 

Recensie Honden Kwalen en Ongelukken

In dit boek beschrijft Tessa diverse dagelijkse lichamelijke problemen die jouw hond kan ervaren. Welk gedrag je hond dan kan tonen én wat je als oplettende eigenaar eraan kunt of moet doen zoals bij bultjes, teken, verstopping, afgebroken nagels. Maar ook ernstiger zaken worden behandeld.
Wist jij bijvoorbeeld dat jouw hond een echt trauma kan oplopen van een al te stevige stoeipartij met een andere hond? Of van een minder geslaagde behandeling door een dieren(tand)arts?

Ze geeft tips voor zelfzorg, maar maakt duidelijk wanneer je er echt beter aan doet een dierenarts erbij te halen. Voorald de mogelijkheden van alternatieve behandelingen – en wat handig is om in jouw thuisapotheek te hebben – zijn fijn om te weten.

Veel behandelingen komen aan bod, ook de de behandeling van de nekhernia van Hotch haar beagle. Met alle inof hoe ze hem er zo goed als helemaal bovenop geholpen hebben. Dankzij een team van deskundige die zij om haar hond heen organiseerde. Maar er staan ook ervaringen van de ‘vriendjes’ van Hotch. Zoals de Shiba-dames uit de buurt en Quno de Teckel.

De laatste hoofdstukken bieden overzichten en achtergrondinformatie van alle reguliere en complementaire therapieën en medicijnen die in het boek besproken worden.

Margriet Guiver-Freeman – Beagle Bode dec. 2021

Honden Geluk en Honden Gedoe

Deze zomer (2021) verscheen het ebook van Tessa over Hotch verschenen. Iedereen die een ‘pandemie-puppie’  heeft gekocht, kan er z’n hart mee ophalen. Want ja, een hond in huis halen is geluk in huis halen. Maar … ook gedoe. Op de meest onverwachtse momenten gaat hij er even lekker vandoor, rolt uitbundig in een dode vis, of schapenstront. En ja, dat gebeurt altijd als het slecht uitkomt. En zo leert je hond je, je niet te laten regeren door de tijd. Dat is wel even wennen. Gelukkig leer jij ook hem (haar) dit soort streken voor te zijn. En wat overblijft is een vrolijke relatie vol vreugde.

 

Prijs: € 5,99

 

Aandachtspunt bij Bol.com!

Let op: Als bol.com onze boeken niet op voorraad heeft staat op hun site te lezen ‘niet leverbaar’. Dit is onjuist en wordt veroorzaakt door een technische computerbeperking. Wij hebben onze boeken op voorraad, tenzij anders vermeld. Mail ons via info@gottswaal.nl en bestel de boeken dan bij onze praktijk.

Privacy

U vraagt zich vast af wat wij precies doen met de persoonsgegevens die u achterlaat, wanneer u bij ons iets bestelt via info@gottswaal.nl . Gottswaal gaat altijd zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. We handelen daarin volgens ons privacybeleid, dat in overeenstemming is met de Algemene Verordening Gegevensverwerking. We verwerken uw persoonsgegevens nadat u een bestelling heeft geplaatst, ouder bent dan 18 en akkoord bent gegaan met onze privacy- en cookieverklaring. De gegevens die we verzamelen zijn: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, betaalgegevens. Indien u via Gottswaal een order plaatst bewaren we niet uw orderhistorie. Al uw gegevens zijn beveiligd en onbevoegden kunnen daar niet bij.