De natuurgeneeskundige praktijk Gottswaal

Gottswaal is een natuurgeneeskundige praktijk, bestaande uit Tessa Gottschal en Marijke de Waal Malefijt.

Tessa is gespreks- en chakratherapeute en Marijke is orthomoleculair ditist en natuurgeneeskundige. Wij hebben in onze praktijk onze vakgebieden met elkaar verweven en komen zo tot een totaalaanpak van uw gezondheidsklachten.

Op deze site vind u alle informatie die u kan helpen bij uw zoektocht naar een goede gezondheid.

Onze visie op gezondheid

Milieuvervuiling in de voedselketen, onnatuurlijke landbouwmethoden, ongezonde bereiding van voedingsmiddelen, onkunde en onwetendheid over voeding, verkeerd aangeleerde gewoonten, emoties, angsten, spanningen en zorgen, het kan erin resulteren dat uw 'batterij' langzaam leegloopt.

Geestelijke en lichamelijke gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel uw lichaam als uw geest heeft de juiste voeding nodig, zodat beiden en daarmee uzelf en uw leven tot bloei kunnen komen.

Voeding voor het lichaam

Voeding is niet hetzelfde als eten, het is veel meer dan dat.

Voeding heeft een energetische en thermische werking. Bovendien heeft elke constitutie zijn eigen optimale voedingseisen en voedingswijzen.

De juiste voeding is erg belangrijk. Uw prestatie van vandaag is op het eten van gisteren, en wat u vandaag eet, bepaalt uw gezondheid en vitaliteit van morgen. Dit betekent niet dat u niet lekker mag eten. Lekker eten telt en lekker mot vitaliteit geven.

Voeding voor de geest

Behalve je lichaam, moet ook je gevoel gevoed worden. Voeding van lichaam n geest horen bij elkaar. Iedere dag! Goede zelfzorg verhoogt je eigenwaarde, wat leidt tot zelfverwezenlijking.

Ieder mens is op zoek naar geluk, en daar heb je training voor nodig. Het is mogelijk vrijheid en vreugde te ervaren vanuit een bewuste keuze.

Het is belangrijk te leren om de invloed van het verleden op het heden te zien. Kennis van je constitutie is hierbij essentieel: iedere constitutie heeft zijn eigen geestelijke opstelling en mentale kracht.

Constituties: ken uzelf !

Ontdek de unieke combinatie van elementen die uw constitutie vormen. U constitutie kunt u beschouwen als de manier waarop de stofwisseling van uw lichaam functioneert. In principe zijn er drie typen constituties.

Kennis over uw constitutie is onontbeerlijk, omdat het u van uw constitutie afhangt welke voedingsmiddelen en welke leefwijze voor uw gezondheid het beste is. Zelfkennis op dit vlak vormt dus de basis van een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dus doe de constitutietest en ontdek of u een 'hert-', een 'tijger-' of een 'olifantsconstitutie' hebt!

Onze aanpak en begeleiding

Om geestelijke en lichamelijke balans te bereiken is kennis en training nodig. Kennis van uw constitutie en training in het houden van uzelf aan de voedings- en leefwijzen die gezond voor uw zijn.

Dit vergt een bewuste keuze, discipline en doorzettingsvermogen. Dit is wat u meebrengt, w inzet. Wij bieden een deskundige, persoonlijke en betrokken begeleiding. Vanuit onze complementaire vakgebieden puzzelen wij samen met u naar de biologische en psychologische oorzaken van uw klachten, en bepalen we samen wat de beste aanpak voor u is.

Contact met Gottswaal

Heeft u na het lezen van deze site nog vragen? De meest gestelde vragen en onze antwoorden kunt u teruglezen in het hoofdstuk Veelgestelde vragen. Andere vragen beantwoorden wij graag.

Mocht u een eerste consult overwegen, leest u dan de gang van zaken in het hoofdstuk Onze aanpak. Spreekt onze aanpak u aan, neemt u dan contact met ons op per telefoon of email voor uw aanmelding.

Telefoon: 0226-321.288
Email: info@gottswaal.nl
Geestelijke en lichamelijke gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.De juiste voeding is belangrijk. Wat u vandaag eet, bepaalt uw vitaliteit van morgen.Ook uw gevoel moet gevoed worden. Goede zelfzorg verhoogt uw eigenwaarde.Wat voor u de juiste voeding is, hangt af van de constitutie van uw lichaam.Wij bieden een deskundige, persoonlijke en betrokken begeleiding.Op úw gezondheid !Tessa Gottschal en Marijke de Waal Malefijt.