Privacy & Cookies Gottswaal.nl

Privacy verklaringIn verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG – EU 2016/679 – EU Privacy Wetgeving) informeren wij u over de verwerking van uw persoonsgegevens.
Uw persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij digitaal op. Dit doen wij om goede zorg aan u te kunnen verlenen. Het verwerken van uw gegevens doen wij volgens ons privacy- en dataveiligheidsbeleid. U gaat met die opslag (verwerking) akkoord door uw zorg door onze praktijk te laten uitvoeren. Hiervoor hebben we een toestemmingsformulier(wordt u toegzonden als u een afspraak met ons maakt) ondertekend van u nodig.
Welke gegevens hebben we van u nodig?Als u gebruik maakt van diensten van Gottswaal dan hebben wij gegevens van u nodig. Die verstrekt u via de telefoon (bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak), via contact met een van ons of via de mail. Denk hierbij aan:
- Naam
- Geboortedatum
- Adresgegevens
- Telefoonnummer / mobiel nummer
- Gegevens zorgverzekering (naam, polisnummer)
- E-mailadres
- Bepaalde, ter zake doende, medische gegevens
- Bij het afgeven van een automatisch incasso uw bankgegevens
Waarom is dat nodig?Gottswaal heeft uw persoonsgegevens nodig voor het uitvoeren van haar werkzaamheden om u een persoonlijk Natuurgeneeskundige advies te kunnen geven en om deze vervolgens aan u te verstrekken.

In sommige gevallen gaat het om zogenaamde ‘bijzondere’ en/of ‘gevoelige persoonsgegevens’ van u. Dat doen wij alleen als daarvoor noodzaak bestaat met betrekking tot uw behandeling. Uw persoonsgegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
Hoe lang bewaren we u gegevens?Gottswaal bewaart uw persoonsgegevens 15 jaar na beëindiging van de dieetbehandeling (verplichting volgens de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst).
Uw rechten als betrokkene- Het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van u verwerkt worden.
- Het recht op inzage en afschrift van die gegevens (tenzij de privacy van een ander daardoor wordt geschaad).
- Het recht op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig is.
- Het recht op (gedeeltelijke) vernietiging van uw medische gegevens. Dit kan alleen als de gegevens voor een ander niet belang zijn en de gegevens op grond van een wettelijke regeling niet bewaard moeten blijven.
- Het recht op het toevoegen van een eigen verklaring (van medische aard) aan uw dossier.
- Het recht om u in bepaalde gevallen tegen de verwerking van uw gegevens te verzetten.
Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derdenGottswaal heeft de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan.
Gottswaal zal jouw gegevens indien noodzakelijk en met uw instemming verstrekken aan andere zorgverleners voor behandeldoeleinden (denk aan rapportage aan verwijzer of overdracht naar andere instelling bij opname).
Gegevens inzien, aanpassen en verwijderenU heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te (laten) corrigeren of te (laten) verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@gottswaal.nl . U krijgt dan van ons een aanvraagformulier voor een verzoek van het inzien, een kopie, het (laten) corrigeren of te (laten) verwijderen van uw persoonsgegevens.
Er zal dan een afspraak worden gemaakt, omdat hiervoor legitimatie altijd noodzakelijk is, om aan te tonen dat het om uw persoonsgegevens gaat.
BeveiligingGottswaal neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt hiervoor passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Voor meer informatie over privacy kunt u de website van de Autoriteit Persoonsgegevens raadplegen.

Heeft u desondanks de indruk dat uw gegevens onvoldoende beveiligd zijn, onjuist bewaard worden of zonder uw toestemming worden verwerkt of gedeeld, neem dan contact op met ons via info@gottswaal.nl of telefonisch 0226-321288 (maandag t/m donderdag tussen 9.00-9.30).

Wat zijn cookies?

Om u meer service te bieden bij het bezoeken van websites maken de meeste sites gebruik van cookies. Dat zijn handige technieken die informatie verzamelen en gebruiken. Websites worden daardoor makkelijker in gebruik. Cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat u ingelogd kan blijven op een website of dat uw voorkeuren, zoals locatie- en taalinstellingen, worden onthouden. Daarnaast houden ze bij het online winkelen uw digitale winkelwagentje bij. Ook kunnen websitehouders dankzij cookies zien hoe vaak hun sites - en welke pagina’s - door bezoekers worden bekeken. Verder maken sommige cookies het mogelijk om uw surfgedrag te volgen. Zo kunnen sites en adverteerders iets over uw voorkeuren te weten komen waardoor ze relevantere advertenties kunnen laten zien. Advertenties zijn in de meeste gevallen noodzakelijk om de website te bekostigen. Dankzij cookies zijn ze zoveel mogelijk aangepast aan uw eigen interesses.

Cookies op Gottswaal.nl

Op Gottswaal.nl worden de volgende cookies geplaatst:

Functionele cookies

Wij plaatsen cookies als u gebruik maakt van de webshop, zodat de inhoud van uw winkelwagen bewaard kan blijven.

Google Analytics cookies

Wij plaatsen cookies van Google Analytics, om het gedrag van bezoekers vast te leggen en te analyseren en daarmee onze website te verbeteren.

Social Media cookies

Embedded content afkomstig van social media websites als bijvoorbeeld YouTube bevat vaak cookies. Ook de knoppen waarmee content gedeeld kan worden op social media, kunnen cookies plaatsen. Wat deze platformen met deze cookies doen is ons niet bekend. De gegevens zijn voor ons niet inzichtelijk en we hebben helaas ook geen invloed op het al dan niet plaatsen van deze cookies.

Cookies uitzetten

Mocht u geen cookies willen installeren, dan kunt u dit in uw browser uitzetten. Raadpleeg daarvoor de helpfunctie en/of de instellingen van uw browser. Als u cookies in uw browser uitzet, kan het gebeuren dat de beleving van een site tegenvalt, onderdelen niet werken, of dat u bepaalde advertenties vaker ziet.

Sommige cookies worden geplaatst door derden die op onze website advertenties tonen. Deze cookies (third party cookies van adverteerders) kunt u centraal verwijderen via Your Online Choices. Zo zorgt u ervoor dat deze partijen uw online gedrag op geen enkele website meer kunnen bijhouden. Dat betekent overigens niet dat u geen advertenties meer zult zien op onze en andere websites, de advertenties zullen alleen minder relevant zijn.