| volgende
> Naar alle agendaberichten

Opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

02 januari 2018 - 01 januari 2020 | ndn | Deze praktische opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut(OET) is bedoeld voor iedereen die een eigen praktijk wilt gaan starten als Orthomoleculaire Epigenetisch Therapeut. De opleiding is tevens geschikt voor alle mensen die reeds in de gezon

Deze praktische opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut is bedoeld voor natuurgeneeskundigen, osteopaten, ditisten, fysiotherapeuten, psychologen, acupuncturisten, artsen en andere professionals in de gezondheidszorg.Deze njarige opleiding bestaat uit 18 klassikale lesdagen, gevolgd door een schriftelijk examen. De lestijden zijn van 9.30 tot 17.00 uur en tussen de middag kunt u genieten van een (h)eerlijk uitgebreid lunchbuffet met o.a. biologische salades.
Ortho Health Foundation Docenten: Drs. Anna M. Kruyswijk - v.d. Heijden, arts
Drs. Audrey van Oosten
Drs. Barbara Havenith, arts
Edwin Wiersma
Erik-Alexander Richter
Evert Berkelaar
Margot Brautigam
Marijke de Waal Malefijt
Wouter de Jong
EpigeneticaEpigenetica bestudeert de invloed van de omkeerbare veranderingen in de functie van de genen. Deze veranderingen treden op zonder wijzigingen in de sequentie (volgorde van de basenparen) van het DNA in de celkern. Waar genetica de studie is naar erfelijke informatie in de nucleotidenvolgorde in het DNA, is epigenetica de studie van overerfbare veranderingen aan het DNA die niet in de nucleotidenvolgorde zijn terug te vinden. Bepaalde factoren zoals voeding, emoties en beweging brengen processen op gang die een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van gezondheid maar ook aan het ontstaan van ziekte.
Wat kunt u verwachtenHet doel van de opleiding is vooral veel praktische kennis opdoen en de toepassing van een aantal diagnostische methoden te gebruiken. Na de opleiding kunt u een praktijk starten om patinten zo goed mogelijk te begeleiden en te behandelen met orthomoleculaire therapie. Het werkingsmechanisme van het lichaam is de basis van de diagnostiek en aan de hand van de oorzaak worden oplossingen aangeboden die veilig kunnen worden ingezet. U krijgt inzicht welke orthomoleculaire nutrinten nodig zijn bij de regulering van lichaamsprocessen. Een goede kennis van het werkingsmechanisme van het lichaam is hierbij essentieel en is noodzakelijk voor het gewenste therapeutische resultaat. De wetenschappelijke studies vormen de basis van de orthomoleculaire geneeskunde. U leert de onderlinge samenhang van de verschillende systemen te begrijpen waardoor u de informatie uit een anamnese kan analyseren. Met de methodiek die u geleerd wordt in deze opleiding bezit u praktische kennis om patinten te helpen om de gezondheid te behouden en patinten te behandelen middels orthomoleculaire therapie.
VooropleidingGewenste vooropleiding: Medische Basis opleiding (CPION) of studerend hiervoor.
Verplichte vooropleiding: 8-daagse Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur van de Ortho Health Foundation.

Wanneer u twijfelt of u een gelijkwaardige opleiding heeft gevolgd als de 8-daagse Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur(Ortho Health Foudation), neem dan contact op met n van onze medewerkers (025-517643) of stuur een mail naar info@sohf.nl. De lessen van Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut zijn een direct vervolg op de lessen van de 8-daagse, dus het is dan sowieso lastiger te volgen. Het volgen van de opleiding zonder de 8-daagse is daarom op eigen risico.

De eisen voor het toelatingsbeleid van de betreffende beroepsverenigingen blijven hierbij ongewijzigd.
Vooropleiding* Medische Basiskennis (Cpion) of studerende hiervoor
* 8-daagse Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadvieseur van de Ortho Health Foudation
* Of gelijkwaardig
FinancielKosten: € 2 250.00
* Exclusief 21% BTW
* Exclusief eventueel herexamen a € 75,- excl. 21% BTW
* Inclusief een gezond lunchbuffet op alle opleidingsdagen, een opleidingsmap en het examen
Locatie:Ortho Health Foundation te Hoofddorp